Christmas ginger cookies=)
by ebrysyeva
The smell of baking ginger cookies has to be one of the best Christmas smells=) This recipe for ginger cookies is great for baking with children!
Ingredients:
- 350 g plain flour
- 1 tsp bicorbonate of soda
- 2 tsp grated ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 125 g butter
- 130 g light brown sugar
- 1 egg
- 4 tbsp golden syrup
- writing icing
- cake decorations
Method:
- Preheat the oven to 180°C.
- Mix together the flour, bicarbonate of soda, ginger and cinnamon into the bowl.
- Add the butter and blend until the mix looks like breadcrumbs. Add the sugar.
- Beat the egg and golden syrup together, add to the mixture.
- Knead the dough until smooth.
- Leave the dough covered in a cool place to become firm (15 minutes).
- Roll the dough out to a 0.5cm in thickness on a lightly floured surface. Using cutters, cut out the cookies and place on the baking tray, leaving a gap between them.
- Bake for 12-15 minutes, or until lightly golden. Leave on the tray for 10 minutes. Then decorate with the writing icing and cake decorations=)
Ингредиенты:
- 350 г муки
- 1 чл соды
- 2 чл тертого имбиря (можно использовать молотый имбирь)
- 1 чл молотой корицы
- 125 г сливочного масла
- 130 г коричневого сахара
- 1 яйцо
- 4 стл меда ( я использовала golden syrup, но думаю, что мед вполне подойдет)
- сахарная глазурь и другие украшалки=)
Итак, для начала разогрейте духовку до 180°C. Затем смешайте вместе муку, соду, имбирь и корицу. Добавьте масло и как бы вмешайте его в муку, теперь добавьте сахар и перемешайте (можно поменять порядок смешивания ингредиентов, это зависит от вас!) Слегка взбейте яйцо с медом, и добавьте их в первоначальную смесь. Сформируйте тесто. Оставьте его минут на 15 минут в холодильнике. Охлажденное тесто раскатайте до толщины 0.5 см и используя формы-каттеры, вырежьте фигурные печенья. Переложите их аккуратно на противень с бумагой для выпечки и выпекайте 12-15 минут. Перед тем как декорировать, дайте им остыть! Приятного аппетита=)
So glad to see Christmas cookies! I love them and I can’t wait to start baking.
Yes, it’s a wonderful time of the year=)) My son keeps asking me to bake these for him!