Russian Blueberry Cake!
by ebrysyeva
Ingredients:
- 175 g softened butter
- 175 g caster sugar
- 3 eggs
- 1 packet of vanilla sugar
- 150 g fresh blueberries
- 240 g plain flour
- 1/2 tsp baking powder
- pinch of salt
- icing sugar for dusting
Method:
- Preheat the oven to 160°C
- Beat together softened butter, salt, caster sugar and vanilla sugar until smooth
- Then add 3 eggs, one at a time, beating thoroughly
- Stir in blueberries and mix until well combined
- Sift the flour with baking powder and knead the dough
- Pour the mixture into the prepared tin, make a cut in the middle using a spatula to get a lovely crack=)
- Bake for 80-100 minutes, until it feels firm and springy when you press it in the centre
- sprinkle with icing sugar while the cake is still warm. Enjoy=)
Ингредиенты:
- 175 г размягченного сливочного масла
- 175 г сахара
- 3 небольших яйца
- 1 пакетик ванильного сахара
- 150 г черники
- 240 г муки
- 1/2 чл разрыхлителя
- щепотка соли
- сахарная пудра для посыпки
Разогрейте духовку до 160°C. Затем взбейте масло с солью, сахаром и ванильным сахаром в пышную массу. Добавьте яйца по одному, тщательно взбивая. Всыпьте промытую и обсушенную чернику, перемешайте. Добавьте просеянную с разрыхлителем муку и замесите тесто. Выложите тесто в форму и лопаточкой сделайте надрез посередине, в результате получится очень милая трещинка=) Выпекайте 80-100 минут при 160°C. Уже готовый кекс посыпьте сахарной пудрой. Ням=)
Beautiful photograph, it looks delicious!
Thank you so much!=)
ох красота
Спасибо, Женечка=))