Russian Blueberry Cake!

by ebrysyeva

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ingredients:

  • 175 g softened butter
  • 175 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 1 packet of vanilla sugar
  • 150 g fresh blueberries
  • 240 g plain flour
  • 1/2 tsp baking powder
  • pinch of salt
  • icing sugar for dusting

Method:

  • Preheat the oven to 160°C
  • Beat together softened butter, salt, caster sugar and vanilla sugar until  smooth
  • Then add 3 eggs, one at a time,  beating thoroughly
  • Stir in blueberries and mix until well combined
  • Sift the flour with baking powder and knead the dough
  • Pour the mixture into the prepared tin, make a cut in the middle using a spatula to get a lovely crack=)
  • Bake for 80-100 minutes, until it feels firm and springy when you press it in the centre
  • sprinkle with icing sugar while the cake is still warm. Enjoy=)

Ингредиенты:

  • 175 г размягченного сливочного масла
  • 175 г сахара
  • 3 небольших яйца
  • 1 пакетик ванильного сахара
  • 150 г черники
  • 240 г муки
  • 1/2 чл разрыхлителя
  • щепотка соли
  • сахарная пудра для посыпки

Разогрейте духовку до 160°C. Затем взбейте масло с солью, сахаром и ванильным сахаром в пышную массу. Добавьте яйца по одному, тщательно взбивая. Всыпьте промытую и обсушенную чернику, перемешайте. Добавьте просеянную с разрыхлителем муку и замесите тесто. Выложите тесто в форму и лопаточкой сделайте надрез посередине, в результате получится очень милая трещинка=) Выпекайте 80-100 минут при 160°C. Уже готовый кекс посыпьте сахарной пудрой. Ням=)